HTML

2009.02.10. 11:14 gejzabela

URBÁNUS LEGENDA: Végfok a csatornalében

Nem is olyan régen történt, hogy egy budapesti raktárral rendelkező hangosításokból élő vállalkozás úgy határozott: lecseréli eddigi hangfal és végfok parkját. Természetesen bőség zavara állt fenn, hiszen számos gyártó képviselteti már magát a hazai piacon. Végülis egy észak-európai országban készülő erősítő mellett döntöttek, mert ezzel még a régi hangfalparkjuk is úgy szólt, mintha valami komolyabb felújításon esett volna át.

Boldogan csavarozták új rack-be az új végfokokat, és rögvest csatasorba is állították, végig dolgozva velük a tavaszt és a nyár nagy részét. Egy zenekar próbalehetőséget keresve megállapodott a szóban forgó céggel, hogy ha már koncerteken úgyis együtt dolgoznak, hadd használják a raktárt próbahelyként, amikor a felszerelés éppen szabad. Természetesen, hogy a zenekar minél jobban érezze magát, ezeket a végfokokat illesztették a próbatermi felszereléshez. Ezzel egyidőben zajlottak a próbaterem/raktár utcájában a csatornafelújítási munkálatok is, nem várt, pikáns fordulatot hozva a gyanútlan hangosítócég életében.

Nyár vége felé, augusztusra elkészültek a csatornázási munkálatok, újra járhatóvá vált az utca. Örült mindenki ennek. Az alagsori szinten lévő próbateremben „holnap akkor délután folytatjuk!” felkiáltással hazamentek a zenészek, a technikusi gárda pedig –szerencsére – áramtalanított, ahogy illik. Este azonban, egy „menetrendszerinti” felhőszakadás után kiderült, hogy a felújítás bizony kissé rosszul sikerült. A jelentős mennyiségű csapadék megfordította a csatorna tartalmának áramlási irányát, komoly mennyiségű „iszapot” helyezett el ebben a kérdéses alagsori helységben. Nem is igazán sokat, de azért annyit igen, hogy a 10HU magas, kerekes racket ellepje a sz(ennyvíz)r.

Szűk egy napos szivattyúzás után került felszínre a végfokrack, benne mindhárom végfok, elég gyalázatos külsőt öltve. Nekikeseredett tulajdonos kivitte az udvarra a végfokokat, fedlapjukat lecsavarozta, és azonnal kiderült, bizony ebben belül is áll az, aminek inkább a csatornában lenne a helye. „Mostmár valószínűleg mindegy” alapon fogták a kerti slagot, és a bennragadt szennyeződéseket slaggal alaposan kitisztították az erősítő belsejéből.

Miután a napon jól kiszáradt, visszakerültek a fedlapok, majd jött a kipróbálás pillanata. Akárki akármit gondol, a végfokok elindultak, és azóta is hibátlanul üzemelnek!
Hogy milyen végfok is lehetett ez?

 

forrás: www.audmax.hu

2 komment

Címkék: erősítő végfok urban legend lab gruppen


A bejegyzés trackback címe:

https://hangositas.blog.hu/api/trackback/id/tr72934315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Andy- · http://www.youtube.com/user/AndyVerok 2009.02.10. 19:01:09

Ha jól tudom ezeket ki is lehet próbálni nálatok ugye? Bár gondolom nem minden körülméyek között:) De lehet hogy érdemes lenne ráírni, hogy még ezt is birja:)

SchMiki 2009.02.11. 13:14:43

@-Andy-: Ki lehet próbálni, igen de inkább maradjunk a standard tesztelési körülményeknél :)
süti beállítások módosítása