HTML

2010.12.06. 12:05 SchMiki

Gulli Briem mesterkurzus

Sós Marci barátunknak, a BJO keverősének sikerült megcsípnie egy igazi zenei csemegét...erről olvashattok egy beszámolót :-)

 

November utolsó napján került megrendezésre az Egressy Béni Zeneiskolában az idén 33 éves Mezzoforte zenekar dobosa, Gulli Briem workshopja. Az esemény lebonyolításában és sikerében kulcsszerepet játszottak az Audmax által forgalmazott eszközök.
A FonTrade Gulli számára egy lábdobot, két pergőt, négy tamot és bőséges cinválasztékot tartalmazó szettet szállított, melyet úgy döntöttünk, 11 csatornán fogunk megzabolázni. A terem mérete miatt egyébként nem is igazán a szó szerinti hangosítás volt az ukáz (a soksávos rögzítés mellett), hanem inkább a színezés, érthetőbbé tétel. Ezt a feladatot tökéletesen látta el az oldalanként elhelyezett L'Acoustics SB118 és 12XT, melyeket egy T80/idr16 páros látott el tartalommal az Allen&Heath-től. A mikrofonozáshoz természetesen AudioTechnica mikrofonokat használtunk.
Overheadeknek meg a lábcinnek AE 3000-esek kerültek, a nagyobbik pergőre egy PRO35-ös, a kisebbikre és a tamokra pedig ATM350-esek lettek csiptetve. A logikával ellentétben azért hagytam a végére a lábdobra elhelyezett kétkapszulás AE2500-as mikrofont, mert ez volt az, ami az elismerő hümmentésből elkerekedett szemeket csinált: a két kapszula megfelelő arányban betolva nyílegyenes EQval és némi kapuzással adott agressziómentes, de mégis ütős lábdob soundot, amit az eseményre látogató dobosok is imádtak, viszont a szintén közönség soraiban helyet foglaló kismamát nem zavarta.
Az iLive rendszer előnyeit is sikerült kiaknázni a közelebbről is egyszerűnek látszó rendezvényen. Gulli egy mp3 lejátszón hozta magával a zenekart, ezzel és egy nyers kevert dobbal kellett ellátni a kis tekerőpotméteres keverőpultját. Körülbelül fél perc volt definiálni két új pár kimenetet az IDR-en: egy sztereó groupot, valamint az iPod bejövő csatornáinak direkt kimenetét, melyeket aztán saját ízlése szerint állíthatott magának.
A tartalmas és egyben szórakoztató rendezvény - melyen egyébként elhangzott a boldogság és a dobosként sok pénz keresés titka is - sikerét talán az jelzi, hogy Gulli ugyanazzal a mosollyal állt a közös fotóhoz, mint amikor a hangbeálláson vázoltam neki dióhéjban a lábdob hangjának és az AE 2500-as titkát.


 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hangositas.blog.hu/api/trackback/id/tr312496730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása