HTML

2012.09.25. 15:47 SchMiki

Debütált az L-Acoustics ARCS WIDE

Egy szelet az ARCSWIFO tortából

ARCSWIDE_ARCSFOCUS_EN_PART-1.jpg

2012 szeptember 14 én érkezett be hozzánk az első ARCS WIDE, FOCUS és SB18m szállítmány, valamint 1-1 pár függesztőeszköz is a hangfalakhoz.

Az FOH felszerelésről:

Magát a hangfalat már régóta vártuk, igazi hiánypótló az L-Acoustics kínálatában. Az ARCS WIDE és FOCUS egy 12”-os mélyhangszóróval és egy 3”-os magassal szerelt, ez utóbbi előtt a gyártó legendás DOSC hullámterelője található.

Szólj hozzá!

Címkék: koncert hangosítás dobmikrofon l acoustics


2011.03.24. 09:51 gejzabela

Ha valaki nem tudná, így működik a mikrofon.

Szólj hozzá!

Címkék: video mikrofon


2011.02.02. 13:48 Sós Marci

Allen&Heath GS-R24 @NAMM

Igaz, hogy az Allen&Heath már Frankfurtban kiállította a GS-R24 névre hallgató vadiúj, főleg stúdióalkalmazásokra szánt, ámbár élőben is helyét megálló keverőpultját, végleges formájában a január 13. és 16. között a kaliforniai Anaheimben megrendezett NAMM show-n lehetett összefogdosni. (Újszülöttek számára: a NAMM a Not Available, Maybe May rövidítése)

Lapozás után tekinthetitek meg a videót, amiben Paul White, a brit SoundOnSound magazin főszerkesztője faggatja Mike Griffint, a pult tervezőjét.

Szólj hozzá!

Címkék: live videó namm allen & heath recording firewire gs r24


2010.12.30. 13:38 SchMiki

Rockdobos a klubban!

Sziasztok!

Nos, itt az idő „szétszedni” egy zenekart, és ahogyan ígértem, dobbal kezdjük. Először is szeretném jelezni, hogy nincs bajom a dobosokkal, és, ha lehet, senki ne vegye személyeskedésnek, amit leírok, nem ez a célom vele :).

Szólj hozzá!


2010.12.17. 10:54 gejzabela

Hangtechnika stúdióban és színpadon - a könyv

Íme egy remek ajándékötlet, melyet Baranya Tamás és Turcsán András barátaink, a TLS Zeneház ufonautái írtak.Kiváló összefoglalása ez minden alapfogalomnak és eszköznek, amit a szakma használ.

A könyv az olyan muzsikusoknak nyújt praktikus segítséget, akik az elektronikához vajmi keveset értenek, mégis naponta találkoznak vele, és használják.

A tartalomból:
A MIDI
Mikrofonok
Kábelek, csatlakozók, rackek
Keverők
Rögzítők, DAW-ok
Effektek, kívülről csatlakoztatott (outboard) eszközök
Végerősítők
Hangrendszerek, hangfalak, hangszórók és dobozok
Stúdiómonitorok és fejhallgatók
Zavarok, zajok
Csatlakozók bekötése

Kiválóan meg lehet rendelni tőlünk, helyből olcsóbban. 3995,- helyett 3200,- Forintért.

A rendeléshez katt ide. Utánvéttel küldjük.

Szólj hozzá!

Címkék: könyvajánló hangtechnika tls


2010.12.16. 00:10 Sós Marci

Big Band Fesztivál 2010 - hangos szemmel

Ha az ember fia/lánya színvonalas zenei rendezvényeket keres, manapság már egyre szélesebb szerencsére a választék, sőt ezen események közül nem egy már jópár éves múltra tekinthet vissza. Ilyen a Big Band Fesztivál is, mely immáron tizedik alkalommal hozza egy fedél alá a big band zene művelőit és szerelmeseit a budafoki Klauzál Gábor Művelődési Központba, nem csak belföldről. Blogunk profiljához híven most következzék egy beszámoló a színfalak mögül.

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál allen & heath audio technica big band l acoustics


2010.12.06. 12:05 SchMiki

Gulli Briem mesterkurzus

Sós Marci barátunknak, a BJO keverősének sikerült megcsípnie egy igazi zenei csemegét...erről olvashattok egy beszámolót :-)

 

Szólj hozzá!


2010.11.21. 19:10 SchMiki

Nem hallom a monitort!

 

Keverőpult…kérek még monitort !!!!

Sziasztok ismét! Először is szeretném megköszönni a sok olvasást, segítséget és bíztatást. Mint legutóbb ígértem, jöjjön a folytatás.

Monitorhangfal, kontrollhangfal, kontrolláda, stb: az a hangfal, ami a színpadon, a zenész előtt, felé fordítva van elhelyezve. Szerepe az, hogy a zenész saját magát, illetve zenésztársait a közönség felé szóló rendszertől független hangerő- és aránybeállítással hallhassa.

Szóval, ahhoz, hogy a monitorral kapcsolatos kérdéseket értelmezni lehessen, pár ismeretet feltétlenül meg kell osszak veletek, a keverőpult működésével kapcsolatban.

7 komment


2010.11.15. 15:53 SchMiki

Szóljon jól a koncert, amatőr zenekarnál is!

Kedves Olvasó!

Ezen iromány megszületésének az oka kettős: részben vitaindító, bár remélem, hogy "vita" helyett inkább párbeszéd kezdődik el a jó ügy érdekében.

Másrészt pedig jóindulatúlag (komolyan) határoztam el, hogy igyekszem a lehető legtöbb olyan félreértést/hibát feltárni, ami miatt egy-egy koncert finoman szólva is nem szól valami jól...

18 komment


2010.05.03. 18:45 STBlog

Plug & Lay pres. Andras Toth / Magamura @ Toldi mozi 2010.05.06. csütörtök

Sziasztok!

Ezúttal egy live act rendezvényre hívnám fel a figyelmeteket, melyre a Toldi moziban fog sor kerülni, május 6-án, csütörtökön. A Plug & Lay egy 2009-ben alakult koncepció, mely az elektronikus zene kevésbé tánctér-orientáltabb változatainak hivatott megjelenési teret biztosítani, így az érdeklődők Ambient, Electronica, IDM, Trip-Hop, Minimal, Experimental, valamint Dub-Techno jellegű muzsikára számthatnak.

Az eseményre mindenkit szeretettel várnak a rendezők. Bárkinek, aki fogékony a fentebb felsorolt stílusok valamelyikére, érdemes lelátogatni csütörtökön, kiváltképp azoknak, akik érdeklődnek az Allen & Heath XONE széria termékei iránt, illetőleg szeretnék hallani, hogyan is szólal meg egy minimalista live act show az L-Acoustics csúcskategóriás hangosítási rendszerén, ugyanis az esemény hangosításáról az Audmax Kft., az L-Acoustics hivatalos magyarországi képviselője gondoskodik, így hát kiemelkedő hangzásélményre lehet számítani!

A csütörtöki eseményen élesben láthatjátok és hallhatjátok az Allen & Heath XONE:92 dj-pult-ot a fellépők kezei alatt. A kifogástalan sound-ról az L'Acoustics 12XT, 2-utas koaxiális hangfala, egy L'Acoustics SB118  sub, valamint egy L'Acoustics LA8 négycsatornás rendszerprocesszorral egybeépített erősítő fog gondoskodni.Flyer FRONT nagy méret
Flyer BACK nagy méret


Magamura live videó szpot-ját megtekinthetitek az alábbi címen:
https://www.youtube.com/watch?v=wT4kfw9P6eg

További információ a fellépőkről:
http://www.myspace.com/plugandlay
http://www.facebook.com/plugandlay

Jó szórakozást!

Szólj hozzá! · 1 trackback


süti beállítások módosítása